FOTO/ KARNEVAL U URUGVAJU: Plesačice ponosno pokazale gole grudi i pozamašne stražnjice

Nedjelja | 06.02.2011.

Sezona karnevala u punom je jeku, a najduže karnevalske svečanosti održavaju se u Urugvaju. Četrdesetodnevna proslava koja je počela prije dvije sedmice, još uvijek nije dosadila stanovnicima ove latinskoameričke države, već samo postaje još vatrenija i šarenija

40-dnevna proslava koja je počela prije dvije sedmice, još uvijek nije dosadila stanovnicima ove latinskoameričke države, već samo postaje još vatrenija i šarenija.Urugvajci toliko vole ovaj festival u svojoj prijestolnici, Montevideu da za njega kupuju više karata nego za sve kulturne i sportske događaje zajedno.

Trenutno se u Montevideu održava "Llamadas" parada tokom koje se grupe plesača i bubnjara, nazvane "comparsas" natječu ko će više zadiviti publiku svojom izvedbom tradicionalne "candombe" muzike. To naravno uključuje i što oskudniju i šareniju odjeću na plesačicama koje plijene pažnju svojim raskošnim oblinama. Iako nimalo ne odgovaraju današnjim strogim manekenskim standardima, vatrene plesačice ponosno pokazuju gole grudi i pozamašne stražnjice koje izgledaju glatko i čvrsto upravo zbog toga što svaki dan satima plešu.

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/eb)

 
comments powered by Disqus

Transparency International BiH


Promo


DEUTSCHE WELLE