VEDRANA RUDAN/ susret s Matanićem

Kad ti 'samo obliže šminku'... Naravno, takva žena sigurno nije žrtva našmrkanog mužjaka nemoćnoga ku*ca!


10.04.24, 18:16h

 

 

www.rudan.info


Znala sam ali opet, nadala sam se, neće valjda… Neće valjda “bolesnom” Mataniću koji je zlostavljao ogroman broj žena baš žene dati žestoku podršku? Nadala sam se, neće valjda… Uzalud. Žena je ženi žena.


Ipak… Čitam i ne mogu vjerovati. Ne, ni u ludilu me nitko nema pravo nazvati ni starom ni staromodnom zato jer mi je objava jedne riječke cure digla kosu na glavi. Ne želim joj objaviti ime, već je s pravom razvlače po portalima. Tema mi je jer sam sigurna da nije jedina žena koja miješa kruške i jabuke, pritom objašnjavajući neukom puku što to nasilje nad ženama jest, a što nije.


Zato prepričava svoj susret s Matanićem. Ona je bila novinarka Indexa, imala je 23 godine, Matanić joj je javio da je u hotelu u Opatiji, poslao joj je 200 eura za trošak taksija, taksi iz Rijeke do Opatije je stajao sto kuna, u oba pravca, curi je to bilo “smiješno” pa je ušla u taksi, pa u hotel, pa u sobu.


A u sobi? Iznenađenjeeeee! “Matanić je bio toliko našmrkan da mi je polizao šminku s lica i bio seksualno impotentan. Satima smo ležali na krevetu i pričali o filmovima. Bio je fin. Ni jednom me nije ponizio ni doveo u pitanje moje dostojanstvo.”


Cura zna što je nasilje jer je pisala za Indeks, njezino objašnjenje, pa nastavlja: “Dobro znam kako izgledaju prijetnje silovanjem, prebijanjem i umorstvom. Matanić je fundamentalno nespojiv s tim kategorijama. On nije bestijalan. Samo je ljigav.” Samo?


Da ovako nešto napiše žena mojih godina kojoj je bilo sasvim normalno da joj direktor kad je imala 21 godinu na Dan žena uvali jezičinu u usta i njenu ruku stavi na mlitavi, stari kurac, razumjela bih. Ali da ovako danas piše mlada žena… 


Što onda njene vršnjakinje mogu očekivati od društva u kome žive? Zlostavljanje je samo kad te siluje, razvali ti glavu, prebije te na mrtvo ime. Ostalo je, kako piše Matanićeva braniteljica, "samo neprijatno zadirkivanje". Zato ona savjetuje žrtvama, ipak žrtvama, odakle joj sad izraz ‘žrtve’, "da to jednostavno tako ozbiljno ne shvate".


Moja Riječanka proziva “krvoločne medije” koji jadnom Mataniću, ovo jadnom je moj izraz, “žele uništiti život.” Jebote! Ako je žena koja je ovo pisala, dok je pisala, bila pijana i našmrkana poput gospodina Žrtve Matanića, to bi joj mogla biti nekakva olakotna okolnost.


Ne vjerujem da je tako. Žena jednostavno ne razumije kurca tebe dok nariče nad Matanićevom sudbom kletom jer on “više nikad neće snimati filmove”, a svjetski genijalac, samo zato jer su neke cure turbo osjetljive pa bi im, totalno bez razloga, moglo smetati da im netko “impotentan” i napušen jezičinom prelazi preko lica. Jebote! Toliko sam bijesna da mi je rečenica dulja nego u Krleže.


Gospodin je inače imao tezu da žene najbolje svrše kad ih se siluje.


Mlada ženo! Djelomično si u pravu. Postoje žene poput tebe kojima muškarci šalju 200 eura za taksi i koje na toj “uplati” zarade cca 180 eura, oprosti mi ako sam fulala brojku. Pa onda te žene uđu u hotelsku sobu i jako im je zabavno dok im stariji muškarac čisti šminku s lica. Je li to zlostavljanje? Naravno da nije.


Žena kojoj muškarac plaća taksi da bi mu ušla u sobu, a prije toga joj šalje emotikon “sunce” koji znači seks, tako si napisala, sigurno nije žrtva našmrkanog mužjaka nemoćnoga kurca. Vrijeme je pokazalo, curo, da je u ovom slučaju Matanić tvoja žrtva. Ako mu želiš dobro, a očito mu želiš dobro, nemoj ga braniti. Siroti Matanić. Sigurna sam da je, kad je pročitao tvoju obranu, prekinuo “liječenje”, uvalio nosinu u bijelo i pomislio, jebote, ova je gora od onih kojima sam slao fotke kurca svoga.

 
Jadne mi žene dok nam ovakve drže lekcije o zlostavljanju.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(Rudan.info/DEPO PORTAL/ad)

 

 


BLIN
KOMENTARI