ide iza rešetaka

Proslavljenom hrvatskom olimpijcu i bivšem političaru potvrđena kazna, mora u zatvor zbog silovanja

Hronika 16.04.24, 14:23h

Proslavljenom hrvatskom olimpijcu i bivšem političaru potvrđena kazna, mora u zatvor zbog silovanja
Škaro je bio uhićen na graničnom prijelazu Hrvatske s BiH, nakon što ga je žrtva prijavila policiji

 

 

Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora. Osvajač brončane olimpijske medalje u boksu iz Seoula 1988. i bivši saborski zastupnik osuđen je na velikogoričkom Županijskom sudu 29. ožujka, prenosi Jutarnji list.


Visoki kazneni sud odbio je žalbe državnog odvjetnika i optuženika, te je potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici. Time je optuženik pravomoćno osuđen zbog počinjenja kaznenog djela silovanja i spolnog uznemiravanja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju dvije godine i šest mjeseci, navodi se u kratkom priopćenju Visokog kaznenog suda, koji je objavio tu odluku ne navodeći identitet okrivljenika.


Škaro je 29. ožujka prošle godine nepravomoćno osuđen na velikogoričkom Županijskom sudu zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice AK Siget. Sve to događalo se tijekom lipnja i kolovoza 2019. godine u prostorijama AK Siget, s čijeg je čela odstupio. Osim što je osuđen na jedinstvenu kaznu od 2,5 godine zatvora, Škari bilo naloženo plaćanje 3878 eura sudskih troškova, a u kaznu mu je bilo uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 4. rujna do 24. listopada 2019. godine.


Škaro je bio uhićen na graničnom prijelazu Hrvatske s BiH, nakon što ga je žrtva prijavila policiji. Tijekom suđenja bilo je održano 15 ročišta, a Škaro je negirao navode optužbe na suđenju koje je bilo zatvoreno za javnost. Za potrebe postupka vještačio se i DNK s haljine žrtve na čijem je gornjem obrubu i patentnom zatvaraču, osim DNK žrtve, nađen i Škarin DNK, a njegov DNK nađen je i na donjem obrubu haljine. Suđenje Škari počelo je 21. rujna 2020. godine.


Sasvim je izvjesno da Damir Škaro s obzirom na to da mu je izrečena kazna manja od pet godina neće odmah morati na odsluženje kazne.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI