FOTO/ VELIKA OČEKIVANJA

Bh. pjevač želi da 'oživi' kultnu sarajevsku 'Estradu': Zavirite u novi kafić u srcu grada koji se uskoro otvara

Biznis Klub 12.04.24, 10:28h

Šuki Planjanin u ugostiteljskim vodama, želi da njegova "Nota" bude kao kultna sarajevska "Estrada"

 

 


Naši poznati muzičari, sportisti i glumci već godinama vode uspješne biznise u oblasti ugostiteljstva.


Tako Edin Džeko ima restoran u Dubrovniku, Miralem Pjanić vlasnik je nekoliko ugostiteljskih objekata u Sarajevu, u vlasništvu Elvira Bolića je „Paper Moon“ u sarajevskom naselju Grbavica, Adnan Hasković imao je restoran u jednom od sarajevskih tržnih centara...


Ipak, u ugostiteljstvo najčešće ulaze estradnjaci. Branka Sovrlić dugo je vlasnica restorana na čaršiji, Armin Šaković je također  godinama imao restoran, a Semir Cerić konobu... U ugostiteljstvu se odlučio okušati i Šuki Planjanin.


bh. kantautor odlučio je da se i njegov lokal simbolično zove „Nota“.


- Došlo je vrijeme da otvorimo vrata „Note“ za sve ljude dobre volje u Sarajevu, ali i goste koji dolaze iz cijelog svijeta. Naš šeher poznat je po gostoprimstvu, a mi ćemo pokušati da svako iz lokala izađe veseo i nasmijan. „Nota“  se nalazi u ulici Hamdije Kreševljakovića 17, u blizini Skenderije, a želja mi je da ona na neki način bude kao kultna „Estrada“ 70-tih i 80-tih godina prošlog vijeka, kada su se u njoj okupljala najveća imena estradnog života BiH, ali i regiona - kaže Šuki Planjanin.

 

suki-planjanin


Svaki dio „Note“ uređen je sa posebnom emocijom i ima posebno značenje za našeg pjevača.


- Svečano otvorenje smo zakazali za ponedjeljak, 15. aprila. Kada uđete u naš lokal, imat ćete osjećaj da ste se vratili upravo u sedamdesete, osamdesete i devedesete godine prošlog vijeka. Na zidovima su slike Dine Merlina, Zdravka Čolića, Kemala Montena, „Indexa“, „Ambasadora“, „Crvene jabuke“, „Mirzinog jata“... Na ovaj način želim nove generacije upoznati sa estradnom kulturom grada, s muzičarima i pjevačima koji su preteča svega onog što se danas zove estradom. Planiramo žive nastupe, pa će petak i subota biti rezervisani za večeri džeza, šansona, nekadašnjih poznatih šlagera. Potom večeri "Indexa" i Kemala Montena sa kojim sam svirao više od dvije decenije…  Ovo će na neki način biti nostalgično mjesto, gdje će se starije Sarajlije podsjetiti na velika dešavanja u šeheru – rekao je Planjanin koji je istakao veliku podršku prijatelja Mirsada Ibrića.


(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI