Otmica u Sarajevu

Otkriveno zašto su Ukrajinci oteli Sirijca u Sarajevu, među privedenim i jedna djevojka

Hronika 11.05.24, 16:52h

Otkriveno zašto su Ukrajinci oteli Sirijca u Sarajevu, među privedenim i jedna djevojka
Policija je pronašla pištolj u kući gdje je Sirijac držan vezan, a nakon spašavanja, prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede

 

 

Policijski službenici u Sarajevu trenutno tragaju za dvije osobe osumnjičene za organizaciju otmice Sirijca A. E. A. na Ilidži.

 

Prema saznanjima do kojih je došao Avaz, otmica je izvršena od strane organizirane grupe od sedam osoba, od kojih su petero već u nadležnosti Tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon ispitivanja, tužilac će odlučiti o daljnjem toku istrage i eventualnom prijedlogu za pritvor.

 

Uhapšeni Jaroslav Lano (19), Anastasija Makarenko (19), Dmitrij Dobiaš (20), Oleksandr Ihnatov (38) i Jevheni Hulei (21), svi državljani Ukrajine, sumnjiče se da su učestvovali u otmici Sirijca na kružnom toku u naselju Pejton, gdje su ga nasilno smjestili u kombi i pobjegli prema Blažuju. Prema informacijama iz Avaza, njihova misija bila je unaprijed planirana, jer su imali fotografiju žrtve, a pretpostavlja se da su za otmicu bili plaćeni.

 

Nakon intenzivne policijske potjere, uključujući podizanje dronova i specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšeni su prilikom pokušaja pranja tragova u autopraonici na Plandištu. Dok je Dmitrij Dobiaš uhvaćen na licu mjesta, ostali su pokušali pobjeći vozilom Škoda, ali su ubrzo pohvatani nakon bježanja pješice.

 

Policija je pronašla pištolj u kući gdje je Sirijac držan vezan, a nakon spašavanja, prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su mu konstatirane lakše tjelesne povrede.

 

Uhapšeni su osumnjičeni za protupravno lišenje slobode, dok policija nastavlja potragu za muškarcem i ženom koji su bili među glavnim organizatorima otmice i trenutno su u bijegu.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI