ŠPANSKI TRENER NA UDARU KRITIKA

Guardiola: Ako me ne žele u Bayernu, spreman sam otići

Arhiva 18.04.14, 14:47h

On je u Bayern stigao prošle godine i njemački klub je od tada osvojio titulu u Bundesligi, ušao u polufinale Lige prvaka i četvrtfinale Kupa Njemačke

guardiola naslTrener fudbalskog kluba Bayern Munich Pep Guardiola izjavio je za španske medije da je spreman da ode iz njemačkog kluba poslije tekuće sezone ako uprava kluba nije zadovoljna njegovim radom, prenosi Anadolu Agency (AA).

On je u Bayern stigao prošle godine i njemački klub je od tada osvojio titulu u Bundesligi, ušao u polufinale Lige prvaka i četvrtfinale Kupa Njemačke.

Ipak, španski trener se našao na udaru kritika koje navode kako je stil igre koji on forsira u njemačkom klubu “nezanimljiv i dosadan”.

“Prihvatam svaku kritiku. Ovdje sam da bih radio najbolje što znam, a moj najveći talenat je rad, rad i rad. Ovdje sam da bih pomogao klubu, ali ako me klub ne želi, rukovat ćemo se i nećemo imati nikakvih problema”, rekao je Guardiola.

S druge strane, španski mediji su odmah nakon ove izjave počeli špekulisati o tome da bi se Guardiola mogao vratiti u Barcelonu.

(AA/md)