DEPO IZBOR ZA PRAZNIČKI DERNEK : Gdje raspaliti prvomajski roštilj na +30?!

Utorak | 30.04.2013.

Meteorolozi za 1. maj najavljuju gotovo tropske temperature od 30 i više stepeni, no to bh. građane neće zaustaviti u tradicionalnom feštanju za praznik - uz obavezan roštilj. DEPO Portal se potrudio da pronađe naj-roštiljijade u ovogodišnjoj ponudi, ali i druge praznične derneke diljem BiH. Uživajte i gdje god da bili, ne zaboravite pokupiti smeće i biti obazrivi prema prirodi...

Happy fest, Boračko jezero1. Boračko jezero - roštiljada i party za mlađe generacije

Od 30. aprila do 2. maja na Boračkom jezeru vas čeka prava zabava - Happy Fest.

Happy Fest je namijenjen prvenstveno mlađoj populaciji, studentima te svima koji su zainteresovani za odmor, rekreaciju i super provod na jednoj od najljepših destinacija u Bosni i Hercegovini.

Happy Fest traje tri dana i garantuje odmor, dobar provod i druženje.

Na Glavnoj plaži na Boračkom jezeru 48 sati trajat će DJ party, a nastupit će i domaći bendovi (Syncroft/Forniva, Cycle em Jeegee, Worda, Cycle em Vara i Činčila band). Također, kako tradicija nalaže, 48 sati trajat će i roštiljada.

termalna rivijera ilidza2. Uranak na Termalnoj rivijeri Ilidža

Tradicionalni prvomajski uranci u Termalnoj Rivijeri Ilidža dobili su sasvim novu dimenziju, a mnoštvo vodenih sadržaja kao što su brza rijeka, masažna ležišta, jet masažeri, pećina iznenađenja, ali i tobogan, carting autići i ping-pong stolovi.

Neposredno uz prelazni bazen bit će postavljena i ljetna bašta, a ljubazno osoblje će se potruditi da upotpuni zadovoljstvo gostiju pripremom ukusnih specijaliteta s roštilja. Najveća atrakcija ovogodišnjeg  prvomajskog uranka je otvaranje sezone malog nogometa na pijesku, a cijena termina će biti 50 KM.

3. Tradicionalno slavlje u Banovićima

Na području općine Banovići i ove godine će 1. maj biti obilježen tradicionalnom manifestacijom pod nazivom Prvomajski uranak-Banovići 2013.

Trodnevni program obilježavanja obuhvata manifestacije posvećene gastrokulturi, odnosno predstavljanju autohtonih i tradicionalnih jela s ovih prostora, zatim sportska takmičenja te bogat kulturno zabavni program.

Obilježavanja prvomajskog uranka u organizaciji JP Turizam Banovići, počet će u nedjelju, 28. aprila, bit će nastavljena i dan kasnije, dok su na sam dan praznika 1. maj na Mačkovcu predviđeni brojni sadržaji koji tradicionalno prate obilježavanje ovog praznika.

Bjelašnica4. Olimpijske planine - Bjelašnica i Igman

U sklopu prvomajskih praznika u Kantonalnom javnom poduzeću ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo očekuju veliki broj izletnika i posjetitelja na olimpijskim planinama Bjelašnica i Igman pa su stoga odlučili da u funkciju u srijedu stave trosjednu žičaru od 12.00 do 14.00 sati.

Cijena karte za korištenje žičare bit će pet KM.

Zbog očekivanog povećanog dolaska izletnika posebno na Igman i Veliko polje u privatnome aranžmanu, u ZOI-u 84 vjeruju da će svi oni koji će prvomajske praznike provesti na Igmanu i Bjelašnici voditi računa o zaštiti okoliša.

Vandalizam na Trešnjiku5. Banj brdo, Trešnjik, Šibovi i ovog Prvog maja prepuni izletnika

Banjalučka izletišta, Banj brdo, Trešnjik, Šibovi, kao i šetališta uz Vrbas i Vrbanju, spremna su za proslavu prvomajskih praznika.

Proteklih dana u okviru redovnog održavanja javne higijene i javnog zelenila, ekipe gradskih komunalnih preduzeća dodatno su uredili izletišta kako bi sve bilo spremno da dočekaju izletnike tokom prvomajskih praznika, potvrđeno je iz Administrativne službe Grada Banja Luka

Također, apeliraju na građane da svi zajedno čuvaju komunalnu opremu i zelenilo, te da nakon proslave Prvog maja, na nekom od gradskih izletišta, pokupe smeće i odlože ga na za to predviđena mjesta.

bugojno6. Bugojno - koncert, vatromet, pa uranak i roštilj

U povodu 1. maja, Međunarodnog praznika rada, večeras će u Sultan-Ahmedovoj ulici u Bugojnu biti održan prvomajski koncert, u čijem programu će sudjelovati muzičari iz tog grada. Koncert počinje u 19 sati nastupom grupe mladih repera, nakon čega će nastupiti članovi "Urban republic benda", solisti Nedim Karadža i Šejla Hujdur, te Limena glazba, koja djeluje u sklopu Vatrogasnog društva.

Građane Bugojna i susjednih općina, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa, čiji se dolazak očekuje u velikom broju, zabavljat će i članovi "Acoustical four benda". I ove godine, s početkom u 21.30 sati, na glavnom gradskom trgu bit će upriličen vatromet.

Prvog maja, u pet sati, stanovnike mnogih naselja u Bugojnu probudit će zvuci prvomajske budilice.

Mnogi građani vrše posljednje pripreme za sutrašnji odlazak u prirodu, na popularna bugojanska izletišta, gdje planiraju provesti 1. maj uz roštilj i druženje s porodicom i prijateljima.

vrelo bosne7. Vrelo Bosne i Pionirska dolina za one koji ostaju u gradu

Tradicionalno sarajevsko izletište i zelena oaza na izvoru rijeke Bosne i ovog će prvog maja biti destinacija broj jedan za sve koji ostaju u gradu, kao i Ponirska dolina, sarajevski zoo vrt, koji je omiljen mlađim naraštajima.

U srijedu i četvrtak, 1. i 2. maja u funkciji će biti sezonska expres linija 28e Ilidža - Vrelo Bosne te će na ovoj relacji vršiti prijevoz putnika u vremenu od 8.15 do 12.15 sati i od 15.30 do 19.15 sati.

U dane praznika, s dodatnim brojem vozila bit će pojačane linije koje saobraćaju prema gradskim izletištima Barice i Vrelo Bosne te trolejbuske linije 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero, zbog posjete građana Pionirskoj dolini, najavili su iz KJKP Gradski saobraćaj d.o.o.

8. Besplatna roštiljada u Pivnici Bjelašnica

Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici ovog Prvog maja imamo i jednu posebnu ponudu. Naime, restoran i pivnica Bjelašnica za sve goste objekta priređuje besplatnu roštiljadu. Mjesto je idealno za cijelu porodicu, a posljednje pripreme za doček Praznika rada privode se kraju. Uživajte!

Jezero Perućac9. Krstarenje kanjonom Drine

Ponuda uključuje prevoz i krstarenje kanjonom rijeke Drine, ugostiteljske usluge , izlet u  kamp "Stari Brod" na obali Drine kao i obilazak nekropole stećaka u neposrednoj blizini kampa plus organizovan ručak u Kampu Stari Brod

Jedinstven doživljaj je krstarenje kanjonom Drine koji je drugi u svijetu po visini litica. U okviru krstarenja, posada broda će vas odvesti da obiđete nedavno rekonstruisan most na Žepi.

Cijena paket aranžmana za jednu osobu je 40 KM. U cijenu je uračunat ručak u kampu i vožnja brodom od Višegrada do Starog Broda i nazad! Rezervacije putem kontakt telefona 065/270-403 ili 063/237-333.

10. Prvomajski party uz krajiške DJ-eve i roštilj uz rijeku Unu

Na krajiškoj ljepotici Uni, ispred cazinskog hotela Sedra, za Praznik rada planiran je veliki party na otvorenom uz večernje baklje i logorsku vatru. Prisutne će zabavljati bihaćki DJ-evi D.F.K.,N.D.N.A., DJ Inis, DJ One MC Veco i mnogi drugi, a nakon cjelovečernjeg partijanja oekuje vas divan i sunčan dan na obali Une.

Ulaz je besplatan.

(DEPO/BLIN)

comments powered by Disqus

Transparency International BiH


Promo


DEUTSCHE WELLE