ISPRED DOMA OMLADINE

Milan Mladenović dobija plato u Beogradu

Arhiva 12.05.11, 15:45h

Komisija za dodjelu naziva ulica i trgova usvojila je danas inicijativu Liberalno demokratske partije (LDP) da plato ispred Doma omladine u Beogradu ponese ime frontmena nekada najpopularnije rok grupe Ekatarine Velike.

ekvLDP je inicijativu podnio 20. aprila, ali su danas, pred sjednicu Komisije, predali i 10.000 potpisa građana, koji su sakupljani prethodnih mjeseci.

- Komisija je usvojila predlog, i po Milanu Mladenoviću će se zvati plato ispred Doma omladine, na adresi Dečanska 22. Inače Skupština grada je još 2004. godine, na desetogodišnjicu njegove smrti, Mladenoviću dodelila jednu ulicu u Zemun polju. I taj predlog tada je podržalo nekoliko hiljada građana - kaže predskednik Komisije Slobodan Stanimirović.

Pokretač inicijative - LDP, smatra da je ona pokazatelj postojanja mogućnosti da se sprovede volja građana, kao i da bi mogla formalno da bude usvojena u gradskom parlamentu na narednom zasedanju.

Od 18. marta, kada je počelo sakupljanje potpisa, Kancelarija za mlade je sakupila više od 10.000 potpisa, a grupa podrške ovoj akciji našla se i na stranicama “Facebooka” gdje trenutno ima oko 12.500 fanova.

(Nezavisne/ds)