ZADOBILA POVREDE

Najbolja bh. biciklistkinja doživjela nesreću: Udario je nesavjesni vozač u Vogošći

Hronika 10.05.24, 14:26h

Najbolja bh. biciklistkinja doživjela nesreću: Udario je nesavjesni vozač u Vogošći
Nesreća je došla u lošem momentu pred jednu od najbitnijih utrka u sezoni

 


Bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević, doživjela je saobraćajnu nesreću.

 

Naime, nesreća se dogodila na ulazu u Vogošću, gdje je nesavjesni vozač bez signalizacije skrenuo sa kolovoza, nakon čega je došlo do kontakta i pada bh. biciklistkinje.

 

Kao što Amar navodi u svom saopštenju, nesreća je došla u lošem momentu pred jednu od najbitnijih utrka u sezoni.

 

 - Danas na treningu Lejla Njemčević je doživjela saobraćajnu nesreću na ulazu u Vogošći kada je nesavjestan vozač naglo i bez signalizacije žmigavcem skrenuo sa kolovoza uslijed čega je došlo do kontakta i Lejlinog pada.

 

Lejla je u padu zadobila blage povrede na koljenima i oštetila bicikl, iskreno se nadamo da pad neće ostaviti bilo kakve ozbiljnije posljedice i da će uskoro moći nastaviti sa treningom. Saobraćajna nesreća se dogodila u veoma lošem momentu, odnosno samo dvije sedmice prije nastupa na prvom Svjetskom kupu "UCI Mountain Bike World Series": "Nové Město na Moravě 2024", i jednoj od najbitnijih utrka sezone.

 

Ovo je treća saobraćajna nesreća u nekoliko dana u kojoj su na cesti ugroženi životi biciklista. Ukoliko želimo da Grad Sarajevo bude urbana metropola onda moramo povesti više računa o tome na koji način se odnosimo prema biciklistkima, pješacima i drugim učesnicima u saobraćaju.

 

 

Apeliramo na sve građana Sarajeva, releventne institucije i učesnike u saobraćaju da zaštite živote naših pješaka i biciklista.

 

Ovim putem se zahvljajujemo policajcima MUP-a Kantona Sarajevo, policijske stanice Vogošća na izuzetnoj profesionalnosti.

 

Nadamo se da će Lejla brzo prebroditi dodatne izazove tokom priprema za Svjetski kup u Češkoj - napisao je Amar Njemčević na društvenim mrežama.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI