Uputili saopćenje

SDA KS pitala Trojku: Do kada ćete nas 'vozati'?

Front 09.05.24, 09:45h

SDA KS pitala Trojku: Do kada ćete nas 'vozati'?
Ako su tramvaji kupljeni javnim novcem, kako to da ugovori o kupovini i dalje nisu dostupni javnosti? Kako javni poslovi, javne nabavke, utrošak javnog novca, mogu biti tajni - pitaju iz SDA KS

 

 

Vlast u Kantonu Sarajevo jučer je, po ko zna koji put, pred kamerama organizovala vožnju novim sarajevskim tramvajem. U spektaklu su učestvovale delegacije Vlade KS, Vlade FBiH, državni ministar saobraćaja i komunikacija Edin Forto. Ministri i direktori Sarajevom su kružili u radno vrijeme, a resorni ministar Forto u danu kada je ugašen signal javnog servisa Federalne TV, saopćeno je iz SDA KS.

 

- U ime građana Kantona Sarajevo, sve njih želimo pitati: Je li projekat nabavke novih tramvaja započet u vrijeme kada je dužnost ministra saobraćaja u Kantonu Sarajevo obnašao Adi Kalem, iz SDA? Zašto u svojoj neskromnoj i hvalisavoj kampanji izbjegavate tu činjenicu?

 

Zašto nabavka, isporuka i testna faza traju ovako dugo? Godinama? Jesu li tramvaji kupljeni od novca poreskih obveznika u Kantonu Sarajevo, ili ih je nabavio lično ministar Adnan Šteta, pa se svako mjesec dana pred kamerama voza ulicama Sarajeva?

 

Ako su tramvaji kupljeni javnim novcem, kako to da ugovori o kupovini i dalje nisu dostupni javnosti? Kako javni poslovi, javne nabavke, utrošak javnog novca, mogu biti tajni - pitaju iz SDA KS.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI