Novi detalji

Nestanak Danke Ilić: DNK nije pronađen ni na jednom izuzetom predmetu

Hronika 08.05.24, 15:53h

Nestanak Danke Ilić: DNK nije pronađen ni na jednom izuzetom predmetu
Prije nekoliko dana u tužiteljstvo su stigli i rezultati novih vještačenja. Ni na jednom tragu iz službenog auta nema Dankinog DNK-a

 

 

Tokom istrage o nestanku djevojčice Danke Ilić ni na jednom predmetu koji je izuzet nisu pronađeni biološki tragovi, saznaje Nova.rs.


Srpski portal pisao je da je do sada izvještačeno više od 400 tragova pronađenih u službenom vozilu za koje se sumnja da su ga Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili kada su, prema priznanju, udarili djevojčicu. 
 

Prije nekoliko dana u tužiteljstvo su stigli i rezultati novih vještačenja. Ni na jednom tragu iz službenog auta nema Dankinog DNK-a.
 

- Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila u Boru, kao i tragovi s vanjske strane automobila. Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako ni na vanjskim dijelovima vozila - doznaje Nova.rs od Višeg javnog tužilaštva.


Podsjetimo, osumnjičeni radnici borskog poduzeća Vodovod Janković i Dragijević su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. 
 

Prema priznanju Dragijevića, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlji deponij na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan s ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40) navodno premjestio na drugu, još uvijek nepoznatu lokaciju.

 

Njezino tijelo još uvijek nije pronađeno.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI