Planiraju širenje

Njemački div u Sarajevu: Zapošljava 380 radnika, planira širenje proizvodnje

Biznis Klub 05.05.24, 13:00h

Njemački div u Sarajevu: Zapošljava 380 radnika, planira širenje proizvodnje
Tokom sastanka se također razgovaralo o budućim planovima firme, trenutnom poslovnom okruženju i načinu poboljšanja trenutne situacije u proizvodnom sektoru, korištenju zelene energije, te koracima koje će predstavnici institucija poduzeti nakon sastanka

 

 

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) zajedno s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo i Općinom Vogošća, kao i s partnerima iz Svjetske banke posjetili su firmu Veritas automotive doo Sarajevo.
 

Veritas Automotive doo osnovan je 2011. godine kao članica Grupacije PoppeVeritas, koja postoji od 1849. godine i jedan je od globalnih lidera u sektoru gume, plastike i metala za automobilsku industriju. Sjedište koncerna PoppeVeritas je u Njemačkoj, s 14 proizvodnih lokacija diljem svijeta s oko 5.000 zaposlenih i prometom od približno 630 miliona eura. Naši kupci, vodeći proizvođači automobila Daimler, VW, Audi, GM, BMW, Ford i drugi, prepoznali su kvalitetu proizvoda i naša su najbolja referenca, navode iz ove kompanije. 
 

Veritas automotive doo Sarajevo, kako prenosi BiznisInfo.ba, posluje veoma uspješno. Kompanija zapošljava 380 radnika i planira dalje širenje.
 

Tokom sastanka se također razgovaralo o budućim planovima firme, trenutnom poslovnom okruženju i načinu poboljšanja trenutne situacije u proizvodnom sektoru, korištenju zelene energije, te koracima koje će predstavnici institucija poduzeti nakon sastanka.
 

Afercare program se provodi uz tehničku podršku Međunarodne finansijske korporacije (IFC) iz Grupacije Svjetske banke.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI