Brani se sa slobode

Tužilaštvo BiH tvrdi: Gordan Memija dobio je 320.000 eura... Ko je organizirao dolazak Tita u Sarajevo?

Hronika 25.04.24, 14:44h

Tužilaštvo BiH tvrdi: Gordan Memija dobio je 320.000 eura... Ko je organizirao dolazak Tita u Sarajevo?
Tužilac Sanjin Kulenović tvrdi da je Memija učestvovao u organizaciji dolaska Gačanina u BiH - Sarajevo, 2016. godine

 

 

Sud BiH odbio je jutros pritvor za 15 osoba uhapšenih u akciji "Crna kravata 2", a rješenje je donio jutros u dva sata te su uhapšeni zatim pušteni na slobodu. 


Prije svega, uhapšeni pripadnici FUP-a, Vahidin Munjić, Mustafa Selmanović i bivši specijalci ove policijske agencije. Na slobodu je pušten i biznismen Gordan Memija, ali njemu je Sud BiH, za razliku od Munjića i Selmanovića, odredio mjere zabrane i utvrdio postojanje osnovane sumnje.

 

Tužilac Sanjin Kulenović tvrdi da je Memija učestvovao u organizaciji dolaska Gačanina u BiH - Sarajevo, 2016. godine, piše Avaz.

 

Tužilaštvo BiH Seada Preljevića, Davora Curla, Gordana Memiju i Ermina Alamerovića sumnjiči da su počinili krivično djelo pranje novca.

 

U prijedlogu Tužilaštva tvrdi se da je Memija primio iznos od blizu 320.000 eura. To je u rješenju o mjerama utvrdio čak i Sud BiH, što je u posjedu Avaza.

 

Naime, kao je navedeno, u Sead Preljević i Davor Curle se sumnjiče da su u septembru 2016. godine učestvovali u organizaciji dolaska Edina Gačanina u Sarajevo "na način da su osumnjičenom Gordanu Memiji predali novčani iznos od 320.000 eura, koji su prethodno ilegalno transportirali, a za koji su znali da potječe od kriminalnih aktivnosti".

 

memija-dokument-tuzilastvo

Foto: Faksimil rješenja Suda BiiH (Avaz)

 

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI