povrijeđeni prebačeni na KCUS

Stravična nesreća na Alipašinom Polju, ima poginulih

Hronika 24.04.24, 08:59h

Stravična nesreća na Alipašinom Polju, ima poginulih
Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke

 

Sinoć se oko 23:30 sati u sarajevskom naselju Alipašino Polje dogodila stravična nesreća u kojoj ima poginulih i teško povrijeđenih.

 

Kako saznaje Crna Hronika, došlo je do sudara vozila Kia i Audi.


Audijem je upravljao 29-godišnji Sarajlija E.I., dok je za volanom Kia bio 67-godišnji Sarajlija M.M.

 

U saobraćajnoj nezgodi, putnik iz vozila “KIA”, državljanin Finske, P.J.T., (63), zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život, te je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezen na KCUS, gdje je od zadobijenih povreda i preminuo u 00:50 sati.

 

Vozač vozila “KIA”, M.M. zadobio je teške tjelesne povrede, kao i putnica iz vozila “KIA” K.M. (67) u Sarajevu, te su oboje zadržani na daljnjem liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS.

 

Vozač vozila “Audi“, E.I. zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na Klinici za ortopediju i traumatologiju na daljnjem liječenju.

 

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

 

 

(Crna Hronika/DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI