Komentirao odluku NSRS-a

Konaković kritikovao RS zbog 'plate na ruke', Košarac mu odgovorio: 'Ako se Bakir malo naljuti...'

Front 21.04.24, 14:56h

Konaković kritikovao RS zbog 'plate na ruke', Košarac mu odgovorio: 'Ako se Bakir malo naljuti...'
Konaković je napisao kako je “upozoravao vlasti u bh. entitetu RS da vode sebe i ljude koji žive u tom dijelu BiH u izolaciju”

 

 

 

Ministrar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković kritikovao je na Facebooku odluku vlasti u RS da ozakone primanje "plate na ruke". Uslijedio je odgovor ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca.

 

Konaković je napisao kako je “upozoravao vlasti u bh. entitetu RS da vode sebe i ljude koji žive u tom dijelu BiH u izolaciju”.

 

- Došli su u fazu da zakonima odobravaju “platu na ruke”. Naredna faza je novi član koji propisuje “dozvoljenu robnu razmjenu umjesto plate”. Sve dok svijetom hara digitalizacija - naveo je Konaković.

 

Košarac se oglasio danas na Instagramu.

 

- Čujem da se pojedini lideri Trojke bave platama u RS. Lakše im je da gledaju u tuđe dvorište, da se ne bi pozabavili sobom. A tu posla preko glave imaju… Da budemo načisto, Konaković ne bi primao platu sa nivoa BiH da nije dobio podršku RS za imenovanje u SM BiH. Što se tiče varijable u FBiH, ako se Bakir malo naljuti, ni Konakovića ni Trojke neće biti ni u platama, ni u robnoj razmjeni. Trojka je konstanta isključivo u računici dijela međunarodne zajednice. No, RSnema ništa s tim. Najvažnija stvar je da je RS uvijek u plusu u svim dosadašnjim računicama sa Trojkom - napisao je Košarac.

 

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske izglasala je u dva ujutro u petak zakon kojim davanje plate “u koverti” postaje legalno, a zbog ugašenih računa funkcionerima iz RS nakon što su se našli na crnoj listi SAD-a.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI