FOTO/ RAMAZANSKO DRUŽENJE

Vojno muftijstvo priredilo iftar za žene: 'Da se na poseban način spojimo u veliki džemat'

ŽENA iN 13.03.24, 19:28h

Iftaru su prisustvovale dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, major Suada Džino, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Vojnog muftijstva pripadnice OS BiH, uposlenice Ministarstva odbrane BiH, brojne koordinatorice odjela za brak i porodicu i druge gošće

 

 


Vojno muftijstvo, u saradnji sa Odjelom za brak i porodicu i ženskim džematom kasarne „Rajlovac“, večeras je u ovoj kasarni organiziralo iftar za žene.


Iftaru su prisustvovale dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, major Suada Džino, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Vojnog muftijstva pripadnice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, uposlenice Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, brojne koordinatorice odjela za brak i porodicu i druge gošće. 


- Večeras smo na iftaru Vojnog muftijstva, čast nam je i zadovoljstvo da se okupimo na ovakav način, da na iftaru bude prisutne pripadnice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a ujedno članice Odjela za brak i porodicu Vojnog muftijstva. Ovo je prilika da se na poseban način spojimo u veliki džemat, jer i Vojno muftijstvo je, zajedno sa ostalih osam muftijstava, dio velikog džemata Odjela za brak i porodicu - naglasila je dr. Malkić.


Kako je izjavila major Suada Džino, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Vojnog muftijstva, namjera je bila organizirati lijepo druženje.


- Izuzetna mi je čast što smo večeras ugostile veliki broj gošći iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine, prije svega naših kolegica, ali i koordinatorica, mi smo jedna sinergija, dajemo podršku jedna drugoj. Za nas pripadnice je ovo posebna prilika da mogu doći gosti, civili, da vide kako mi funkcionišemo, pored toga što smo uniformisane, imamo svoje obaveze, pored toga sebi organizujemo druženja i vjerske aktivnosti. Za nas je ovo izuzetna čast i zadovoljstvo - izjavila je Džino. 


Uma Sinanović, šef Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane, izjavila je da je ovo „jedan od pokazatelja koliko vjerska služba u Ministarstvu odbrane inače znači za sistem odbrane“.


- I na ovaj način mi još više potvrđujemo i izgrađujemo naš odbrambeni sistem u Bosni i Hercegovini. Uloga žene, ne samo u odbrambenom sistemu, nego cjelokupnom društvu, je jako važna - kazala je Sinanović. 


Zadovoljstvo zbog prisustva iftaru iskazala je i Amra Hamidović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Živinice.


- Na prostoru našeg medžlisa imamo kasarnu 'Dubrave'. Imamo jako lijepu saradnju sa Vojnim muftijstvom. Večeras sa pozvana zajedno s vojnikinjama iz naše kasarne da prisustvujemo ovom iftaru. Zadovoljstvo mi je što sam ovdje prisutna prvi put, i nadam se da će postati lijepa praksa“, izjavila je Hamidović.


Nakon iftara uslijedio je zajednički namaz, a potom i druženje, prenijela je agencija Mina. 

 


(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI