FOTO/ Filmska čarolija u Sarajevu je počela

Svjetske zvijezde, političari, manekenke... Zavirite na 'crveni ćilim' 29. Sarajevo Film Festivala

Kultura 11.08.23, 20:46h

Kako je večeras bilo na "crvenom ćilimu" ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, kojim su prošetale brojne bh. javne ličnosti, ali i svjetske zvijezde. Među njima je i Bono Vox, a uz njega i njegov prvi saradnik, gitarista grupe U2, The Edge

 

 


Ovogodišnji Sarajevo Film Festival otvara film “Kiss the Future” u režiji Nenada Čičina-Šaina, čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (“Miss Sarajevo”).


“Kiss the Future” će biti prikazan u sklopu Open Air programa 29. SFF-a, a svoju specijalnu premijeru imao je ove godine na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.


Producenti filma su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production. Izvršni producenti filma su Drew Vinton, Madison Ainsley, Alan Moloney, Jennifer Pitcher, Nenad Čičin-Šain i Bill S. Carter. Film je finansirao Fift Season i savjetovao filmski tim. Distributeri za Sjevernu Ameriku bili su Fift Season i WME, dok je distribuciju za ostatak svijeta preuzela Fift Season.

 

29-sff-kiss-the-future-2


A kako je večeras bilo na "crvenom ćilimu" ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, kojim su prošetale brojne bh. javne ličnosti, ali i svjetske zvijezde, pogledajte u našoj fotogaleriji. Među njima je i Bono Vox, a uz njega i njegov prvi saradnik, gitarista grupe U2, The Edge.

 

U2 zvijezde su na 29. Sarajevo Film Festival stigli u pratnji supruga Ali Hewson i Morleigh Stenberg, te s modelom i aktivisticom Christy Turlington.

 

Bonova veza sa Sarajevom i Sarajevo Film Festivalom traje dugi niz godina. Na festivalu je bio 2000. i 2021. godine, od kada njegovi dolasci postaju česti, kao znak podrške Festivalu.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Fena,SFF))

BLIN
KOMENTARI