FOTO/ SVEČANO OTVOREN

Zavirite u Sportsko-rekreativni centar 'Čarli' Emir Bogunić, uz obalu rijeke Željeznice kod mosta Alije Izetbegović

Sport 20.07.23, 21:40h

Centar površine oko 15.000 metara kvadratnih nudi različite mogućnosti kako bi najmlađi mogli uživati u kolektivnim loptaškim sportova poput rukometa, košarke, odbojke na pijesku i malog fudbala, ali i još mnogo toga

 

 


Sportsko-rekreativni centar "Čarli" Emir Bogunić, smješten uz obalu rijeke Željeznice kod mosta Alije Izetbegović, večeras je zvanično otvorio svoja vrata posjetiocima koji će uživati u mnogobrojnim sadržajima koje park nudi.


Centar površine oko 15.000 metara kvadratnih nudi različite mogućnosti kako bi najmlađi mogli uživati u kolektivnim loptaškim sportova poput rukometa, košarke, odbojke na pijesku i malog fudbala. Uz pogodnosti različitih sportskih aktivnosti koje sportsko-rekreativni centar pruža, nalazi se i staza za trčanje, kao i brojne fitness sprave. Pored navedenog, ovaj sportsko-rekreativni centar sadrži tri igrališta sa mobilijarom, prilagođen najmlađima kao i igralište prilagođeno za djecu sa poteškoćama u razvoju.


Sadržaj kakav je do sada nedostajao svečano su otvorili načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Javnog preduzeća Ilidža Jasmin Viteškić.
Načelnik Muzur nije skrivao svoje zadovoljstvo zbog činjenice da će djeca, mladi i svi ostali zainteresovani imati svoju oazu mira otvaranjem najvećeg parka na području općine Ilidža ali i šire.


- Posebno sam sretan jer smo uspjeli da najmlađim stanovnicima Općine Ilidža ponudimo nešto što dosada nisu imali. Vjerujem da će ovaj park biti prepun razigrane dječice, ali i mladih koji će svoje slobodno vrijeme nastojati adekvatno iskoristiti. Potrudili smo se da sadržaj parka bude raznovrstan i da najmlađe generacije svoje vrijeme provode u igri, ali i da ostali građani uživaju u svemu ovome što ovaj park nudi. Ovo je jedan vrlo obiman sportsko-rekreativni centar i siguran sam da će svim korisnicima pomoći da osjete užitak vježbanja i pobude interes u nove pokrete i mogućnosti koje im njihovo tijelo pruža - istakao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur te dodao:


Kamen-ploču "Čarli" Emir Bogunić, po kojem je ovaj centar i dobio naziv otkrili su načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i kćerka rahmetli Emira Bogunića-Čarlija, Adisa Bogunić.


Emir Bogunić-Čarli, bio je komandir voda Četvrte motorizovane brigade i jedan od njenih najistaknutijih boraca. Najvišim ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan" odlikovan je 1993. godine, a posthumno je 1994. godine odlikovan "Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima" i proizveden u čin pukovnika Armije RBiH. Poginuo je 28. jula 1993. godine na Golom brdu na Igmanu.


Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu Čarli je bio sinonim za sport na slobodnoj teritoriji općine Ilidže, s obzirom da su svi sportski kolektivi nosili to ime.
Svečanom otvaranju Sportsko-rekreativnog centra "Čarli" Emir Bogunić prisustvovao je i velikih broj djece, kao i članovi omladinskih selekcija ilidžanskih fudbalskih, košarkaških i odbojkaških klubova, ali i drugih udruženja. Takođe, otvorenju i druženju sa najmlađima prisustvovao je i Amar Gegić, ilidžanac, sportista i reprezentativac BiH u košarci, koji trenutno igra za francuski Paris Basketball klub, ekipi koja se takmiči u elitnom rangu jedne od najjačih evropskih liga.


Nakon obilaska centra upriličeno je druženje uz revijalne sportske utakmice i muzički program.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI